Dagje ontspannen bij Thermae 2000


Beauty / woensdag, juli 12th, 2017

Hi,

Afgelopen zondag ben ik met mijn beste vriendinnetje Kelly een dagje gaan relaxen bij Thermae 2000 in Valkenburg. Ik was wel erg toe aan een dagje ontspanning om lekker ontspannen te kunnen starten met mijn vakantie. Lees snel verder voor mijn ervaring bij Thermae 2000.

Voor mij was dit de 3e keer dat ik naar Thermae 2000 ben gegaan voor een dagje welness. Op social deal stond weer een fantastische aanbieding die ik niet kon weerstaan. Thermea 2000 is een welness center en hotel in Valkenburg. Thermea 2000 ligt dus bovenop de Cauberg waardoor het uitzicht geweldig is.

Wat kun je allemaal doen bij Thermae 2000?

Bij thermae 2000 is er voor ieder wat wils. Zo zijn er 9 verschillende sauna’s en 2 stoombaden, thermake binnen en buiten baden en grote ligweide waar je met een mooi uitzicht ook nog kan werken aan een lekker kleurtje. Naast de lekker sauna’s en thermale baden kun je er ook nog terrecht voor heerlijke massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen. Je kunt ook kiezen voor een workshop masseren samen met je partner. Voor ieder wat wils dus.

Mijn ervaringen bij Thermea 2000

Zoals ik al eerder zei was dit mijn derde keer bij thermae 2000. De eerste keer dat ik naar thermae ging wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik was nog nooit in een sauna geweest laat staan naar een welness centrum. Maar zodra ik de eerste stap binnen had gezet was ik om. Wat een heerlijke ontspannen sfeer hing daar. Elk eerste volle weekend van de maand is bij Thermae 2000 badkleding dag, dit betekend dat je alleen met badkleding de sauna’s mag betreden. Wel zo prettig als je niet weet wat je kunt verwachten.

Het gene wat ik heerlijk vind om mee te beginnen is een duik in de thermaalbaden. Je kan vanuit het binnenbad naar buiten zwemmen waar je een hemels uitzicht hebt. Zowel in de winter als in de zomer is het water op een heerlijke temperatuur. In het buitenbad zijn er verschillende plekken waar je kan genieten van de bubbels en er is een stroomversnelling.

Na het een duik in het water ga ik lekker richting het sauna landschap. Er zijn 9 verschillende sauna’s. Zo zijn er sauna’s met verschillende etherische geuren zoals eucalypthus en roos. Ik heb 2 favoriete sauna’s die vrijwel het tegenover gestelde van elkaar zijn. Als eerste de valo sauna, dit zegt thermae 2000 over de valo sauna.

Valo is het Finse woord voor licht. De Valo sauna heeft de naam Valo omdat de temperatuur relatief laag en de luchtvochtigheid in verhouding hoog is. Honderden kleine lampjes zorgen voor een sterrenhemel, die van tijd tot tijd van kleur verandert. Samen met de muziek die zachtjes klinkt geeft dit een optimale sfeer in de cabine.

Dit is echt de meest ontspannende ervaring die ik heb meegemaakt! De muziek en de lampjes zorgen er echt voor dat je helemaal tot rust komt. In deze sauna is het daarom ook heerlijk om te liggen en te kijken naar de lampjes. Je staat ook een soort waterfontein in de sauna waardoor er naast de muziek nog een rustgevend geluid in de sauna hangt. Het is dan ook vaker gebeurt dat ik in de sauna in slaap ben gevallen en voorbij de 15 min ben gegaan, oeps. In de sauna hangt ook een heerlijke geur namelijk die van citroen, I love citrus. De temperatuur in deze sauna is 60 graden dus heerlijk voor degene die nog nooit in de sauna hebben gezeten. Het vochtgehalte is dan wel weer wat hoger waardoor het in het begin een beetje benauwend kan aanvoelen. Een echte aanrader voor de beginnende sauna bezoeker!

Mijn tweede favoriet is zeer zeker de Tuli sauna, dit zegt thermae 2000 zelf over de tuli sauna:

Tuli betekent Vuur. In de Tuli sauna staat de open haard centraal. Deze is in het midden van deze sauna geplaatst. De Tuli sauna is van origine een zit sauna. Dit is goed te herkennen aan de manier waarop de banken in de sauna zijn verdeeld. De bovenste bank breed genoeg om op te zitten, de onderste bank breed genoeg om de voeten op te plaatsen.

Eens een scout altijd een scout zeggen ze. Zodra ik kan wegdromen in een vuurtje sta ik vooraan in de rij. Deze sauna is echt heerlijk ontspannend als jij hier ook van houd. Het geknetter en de geur van een warm vuurtje. Het is vergeleken met de valo sauna een stuk minder benauwd terwijl hij wel een stuk warmer is namelijk 85 graden. Dit komt omdat er geen vocht komt kijken bij deze sauna, alleen de hitte van het vuur. Hierdoor is deze sauna ook goed uit te houden. Maar ik raad je niet aan om langer dan 15 minuten te blijven zitten. Op een bepaald moment merkte ik wel dat het mooi was geweest en tijd om eruit te gaan. Ik kreeg het niet altijd voor elkaar om de volle 15 minuten te blijven zitten. Dus zeker het proberen waard.

In verschillende sauna’s kun je ook deelnemen aan een opgieting. Bij een opgieting wordt er een mengsel op de heten stenen gegooid die door de warmte gaat verdampen. Hierdoor stijgt de temperatuur in de sauna ook voor een bepaalde tijd. Zelf heb ik meerdere malen deelgenomen aan een honing opgieting.Vooraf aan de opgieting krijg je een glaasje met honing waarmee je je lichaam moet insmeren. Vervolgens zullen er 3 opgietingen volgen. Hierdoor wordt het steeds warmer en warmer in de sauna. Je blijft de vollle 15 min zitten of zodra je denkt nu is het genoeg. Daarna was je de honing onder de douche van jezelf af en heb je een hele lekkere zachten huid. Ik vind dit het heerlijk om mee te doen aan de opgietingen, al kies ik er wel voor om er maar 1 per dag te doen. Dit omdat ik het toch wel heel intens vind.

Massage:

 

Nadat ik samen met Kelly het social deal ticket had gekocht was ik me aan het bedenken hoe zouden die massages daar zijn. Dus al snel appte ik Kelly wat zij er van dacht. Als jij het doet doe ik het ook was al snel het antwoord. Zo gezegt zo gedaan en hebben we beiden een massage geboekt in een duo kamer. Om 14.00 was het zover me moesten ons melden bij de info balie en werden naar de massage kamers gebracht. Daar stonden 2 masseurs voor ons klaar. We mochten plaats nemen op de behandelbanken en onze rug vrij maken. We kregen een welness massage voor de rug, schouders en nek. We konden zelf kiezen welke olie dat er gebruikt werd. Zo heb ik gekozen voor manderijn en Kelly voor lavendel. Wat vonden we van deze massage? Één woord: AMAZING! Kelly vroeg me onder de massage of ik al aan het kwijlen was, nouuu dat was bijna het geval. Wat een goede massage was dit. Ik voelde me weer helemaal soepel toen we klaar waren. Ik werd bijna verdrietig toen ik de handdoek op mijn rug voelde, want dat betekende dat het voorbij was. Ik heb mezelf voorgenomen om mezelf voortaan altijd te verwennen met een massage als ik weer naar Thermae 2000 ga! Een leuke tip als je kiest voor de 25 min welness massage krijg je vroegboekkorting! De massage kost volle prijs € 37,50, maar als je optijd boekt kan de prijs dalen tot € 30,00. De prijs is best aan de hoge kant maar als je het mij vraagt is dit het helemaal waard.

Sauna tips:

Wat neem ik allemaal mee naar de sauna?

 • Badjas
 • 2 grote badhandoeken
 • 2 kleine handoeken
 • Slippers
 • Boek
 • Douchespulletjes
 • Badkleding

Dit zijn denk ik de meest belangrijke spullen die je niet wil vergeten. Neem liever geen witte badjas of witte handdoeken mee. Je kan deze namelijk huren bij thermae 2000, hierdoor kan het voorkomen dat mensen per ongeluk de verkeerde handdoek of badjas pakken. Het zal zonden zijn als je je eigen spullen hierdoor kwijt raakt, helaas was dit Kelly overkomen. Gelukkig kon ze een nieuwe handdoek lenen nadat we ons hadden gemeld bij de info balie.

Doe het gehele sauna ritueel:

 1. Douche
 2. Afdrogen
 3. Warm voetenbad
 4. 15 minuten sauna
 5. Afkoelen en een heerlijke hap zuurstof buiten
 6. Koude douche
 7. Koud dompelbad
 8. Warm voetenbad
 9. Relaxen

Het is belangrijk dat je bij het relaxen er ook voorzorgt dat je voldoende drinkt. Je verliest in de sauna natuurlijk veel vocht en dit moet je wel weer goed aanvullen!

Een dag entree bij thermae 2000 kost €32,50. Je kan er ook voorkiezen om alleen in de ochtend te gaan dan zijn de kosten €21,50 of een avond entree van €22,50. De behandelingen variëren van prijs. Alle prijzen kun je vinden op de website van Thermae 2000. Ik vind het de prijs helemaal waard, er is voor ieder wat wils!

Dit was mijn uitgebreide verslag over mijn ervaringen bij Thermae 2000. Ik kan niet wachten om weer te gaan en een nieuwe behandeling uit te proberen. Als ik weer een nieuwe ervaring met een massage of behandeling heb bij Thermae 2000 dan zal ik jullie dat zeker laten weten!

Ben jij wel eens naar een welness resort geweest, zo ja bij welke?

Disclaimer: i.v.m. privacy heb ik zelf geen foto’s kunnen maken. Klik hier voor de bron van de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *