Jezelf verzorgen in the middle of nowhere


Beauty / zondag, augustus 6th, 2017

Het is weer wat weekjes geleden dat er een artikel online kwam. Dit kwam door wat technische problemen die ik niet goed opgelost kreeg. Maar ik ben er weer en ben aan het popelen om weer aan de slag te gaan. De komende artikelen gaan het thema vakantie bevatten. Ik ga komende week met mijn scoutinggroep op kamp en daar aansluitend ga ik met mijn vriend een week naar Kreta. Daarom leek het me leuk om komende artikelen te laten gaan over vakantie. Wat neem ik zoal mee op vakantie en wanneer ik op zomerkamp ga? Hoe ga je tewerk als je twee vakanties dicht op elkaar hebt gepland. Noem maar op heel veel tips en tricks hoe je het beste je vakantie kan voorbereiden. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je jezelf toch goed kan verzorgen als je in the middle of nowhere zit.

Sinds ik 14 ben zit ik al op scouting. Dat betekend dat ik al heel vaak heb gekampeerd. Niet op een camping waar je nog wc’s, douches of andere luxe faciliteiten hebt maar gewoon in the middle of nowhere. Natuurlijk heb ik ook luxere kampen meegemaakt maar we gaan het vandaag hebben over het hardcore kamperen.

Met de groep waar ik leiding van ben (jongens van 11-15 jaar oud) hebben we ons kampement meestal in een groot weiland. Hier is geen stromend water en geen toiletten helaas. We gaan op kamp ook meestal helemaal back to basic. Met zo weinig mogelijk materiaal gaan we een week overleven. We koken bijvoorbeeld bijna nooit op gas maar altijd op een kampvuur etc. Wat ik soms vervelend vond is dat ik het gevoel had dat ik na een dag al vies was, wat vaak natuurlijk ook zo is want hé het is scouting. Ik wil er altijd verzorgd uit zien en in de jaren heb ik heel wat handige trucjes opgepakt. Hieronder mijn top 10 tips om goed verzorgd je kamp door te komen.

1. Neem micellair water mee.

Micellair water haalt niet alleen je make-up goed van je huid af maar het neemt ook heel veel viezigheid mee. Elke avond haal ik dit over mijn gezicht en over mijn armen en benen om zo de voornamelijk vieze stof van mijn huid af te halen. Ik neem het liefste droge wegwerp washandjes (te vinden bij de babyafdeling in de drogist). Hier doe ik flink wat micellair water op. Het verbaast je wat er na 1 dag al van je lijf af komt.

2. Vochtige babydoekjes of vochtige washandjes.

Naast het micellair water heb ik ook vaak vochtige doekjes of washandjes mee. Hiermee ga ik elke ochtend even over mijn oksels om ze toch een beetje te kunnen wassen voor ik deodorant op doe. Geeft net even dat extra frisse gevoel.

3. Haren wassen:

Mijn haar wordt ontzettend snel vet vooral op kamp. Als ik er iets onverzorgd uit vind zien dan is het wel vettig haar. Op de een of andere manier heb ik na een nacht slapen in een tent als last van vettig haar. Natuurlijk ga ik op kamp niet elke dag mijn haren wassen (dat doe ik thuis ook nooit). Ik was mijn haren om de dag of om de twee dagen net even afhankelijk hoe snel het extreem vet wordt. Op de dagen dat ik mijn haren niet was gebruik ik een droogshampoo. Mijn haren was ik dan met koud water uit een jerrycan. Het is zeker even ijskoud en vervelend vooral met lang haar maar het voelt meteen als een verlichting.

4.Wel of geen nagellak:

Hier zit ik soms mee te twijfelen want het heeft twee kanten. Aan de ene kant verdoezeld nagellak het feit dat je de hele dag door hoe vaak je je nagels ook schoonmaakt er weer viezigheid onder komt. Aan de andere kant irriteert het me mateloos als mijn halve nagellak weg gechipt is. Want dit vind ik ook altijd heel onverzorgd uit zien. Je kan ervoor kiezen om geen nagellak op te doen en bijvoorbeeld een bokkenpootje of een nagelvijltje bij je te dragen waarmee je af en toe even je nagels kan schoonmaken. Of je doet voor het kamp een hele goede gelnagellak op waarvan je weet dat hij het hele kamp mooi blijft. Dit is mij helaas nog nooit gelukt. Natuurlijk kun je ook je nagellak meenemen om hem bij te werken maar daar heb ik op kamp geen tijd of zin in.

5. Doe je haren in een staart!

Nog een tip op het gebied van je haren. Draag je haren in een staart of in elk geval vast. Hierdoor zie je er al snel verzorgder uit dan wanneer je haren die misschien een beetje vettig zijn als strengen langs je hoofd hangen. En ik merk dat mijn haren dan ook minder snel vettig worden omdat ik er dan minder aanzit.

6. Maak goed gebruik van je dagje naar het zwembad!

Wij gaan altijd een dag naar het zwembad. De dag waar ik altijd heel erg naar uitkijk. Even helemaal schoon worden en weer fris en fruitig verder met het kamp. Ik neem dan ook altijd wat extra mini producten mee op kamp zodat ik in het zwembad even me time kan hebben. Deze producten neem ik extra mee voor te gebruiken in het zwembad:

  • Shampoo
  • Conditioner
  • Haarmasker
  • Douchegel
  • Scrub

En heerlijk dat het is als je weer helemaal fresh en clean bent. Alleen jammer dat je dan nog de helft van je kamp moet ?

7.Maak je eigen douche:

Dit is een tip die misschien wat moeilijk is als je zelf nog geen leiding bent maar he je kan het altijd als idee doorgeven en misschien wordt je idee uitgevoerd door de leiding ?. Wij hebben al 2 keer een douche gemaakt op kamp. Op mijn eerste zomerkamp hebben we dit ooit eens gedaan door op een klein waterkraantje wat we toen wel op ons kampterrein een tuinslang aan te sluiten en daarop hadden we een douchekop aangesloten. De douchekop hadden we aan een boom vast gemaakt en daaronder een zwembadje en klaar daar is je eigen douche. Afgelopen zomer hadden wij een douche gemaakt door een kuub bak water (gekregen van een boer) te vullen met water en ergens stevig op een verhoging gezet. Hier hadden we een soort kraantje opgezet en hieronder kon je je heerlijk douche (doordat die in de zon stond was het water ook nog een beetje warm).

8. Make-up:

Ik ben heel erg afgekickt van een full face of make-up op kamp. Toen ik pas bij scouting zat nam ik altijd een hele tas vol aan make-up producten mee. Dit doe ik niet meer. Ik neem alleen nog mijn wenkbrauw poeder, oogpotlood en mascara mee en meer niet. Dit doe ik elke ochtend even op om me wat frisser te laten ogen. Ik zie er dan direct minder moe uit en het ziet er gewoon mooi en verzorgd uit. Maar ga niet overboord hiermee, nergens voor nodig!

9. Bodyspray of parfum:

Ik heb altijd een bodyspray of parfum bij me op kamp die ik maar al te graag gebruik. Ik ruik namelijk altijd heel erg naar kampvuur omdat we daar de helft van dag bij zitten. Als we dan naar de winkel gaan ofzo dan vind ik het niet prettig als mensen me ruiken. Daarom spray ik altijd royaal met bodyspray. Dit ruikt niet te sterk (wat parfum wel kan doen als je er teveel van gebruikt) maar het maskeert toch redelijk goed die kampvuurlucht. Parfum kan ook maar pas op dat je geen zware geur kiest. Ga voor een frisse waterige bloemen geur!

10.Ben je met een groep meiden? Organiseer een beautydagje!!

Ik ben leiding van jongens dus voor mij zit dit er nu even niet meer in, maar toen ik nog met een groep meiden was toen deden we vaak een beautydagje. Elkaar helpen met haren wassen, soms zelfs met maskertjes en nagellak. Alles kan ook in the middle of nowhere!

Dit waren mijn tips om verzorgd je hardcore kampeervakantie door te komen. Het blijft niet ideaal maar het is beter dan niks. Volgende week ga ik naar mijn voorlopig laatste zomerkamp. Ik ga namelijk stoppen als leiding om meer tijd in mijn werk, blog en vrienden te stoppen. En wat een geluk dat we dit keer een luxer kamp tegenmoet gaan met gezellig de hele vereniging samen!

Hebben jullie nog tips en tricks voor het kamperen laat ze achter in de reacties hier beneden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *