Review: Etos zonnebrandspray SPF 30


Beauty, Verzorging / woensdag, juli 5th, 2017

Hi,

Het is weer zomer dus weer tijd om te gaan smeren! Dit jaar heeft Etos haar hele assortiment veranderd. Alle producten hebben een nieuw jasje gekregen en er zijn nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over Etos eigen merk zonnebrandspray SPF 30 75ML.

Laten we beginnen bij de verpakking. Er mag zeker gezegd worden dat Etos 100% is vooruitgegaan met hun nieuwe look. De producten zien er stuk voor stuk erg mooi uit.

Ik heb de kleine verpakking, 75ml, die makkelijk mee te nemen is voor onderweg. Niks is vervelender als je met je vriendinnen op het terras wil gaan zitten en je zit in de brandende zon zonder zonnebrandspray. Er zit een spraydop op, deze sprayt wel erg hard waardoor hij soms kan spetteren. Hier heeft Etos tegenwoordig een oplossing voor, de spraydopjes worden momenteel in de winkels vervangen door een variant die minder hard sprayt waardoor deze ook minder spettert, top gedaan Etos!

Verder staat er op de achterkant van de verpakking nog een aantal tips voor het smeren:

  • Draag beschermende kleding (T-shirt, pet/hoed).
  • Houd kinderen jonger dan 1 jaar uit de zon. Bescherm jonge kinderen extra goed tegen de zon.
  • Breng het zonneproduct royaal en regelmatig aan om beschermd te blijven. Wanneer je minder dan de aanbevolen dosering gebruikt dan daalt de zonnefactor ook heel sterk.
  • Zonnebeschermingsproducten kunnen vlekken achterlaten op kleding vermijd daarom contact met textiel
  • Vermijd contact met de ogen. Bij oogcontact uitspoelen met lauwwarm water.

Dan nu het product zelf. Zoals ik zei sprayt de flacon vrij hard. Als je hier een beetje rekening mee houdt is het geen probleem. Het is een milk spray en is dus wit als hij uit de verpakking komt. Het is een dunne substantie waardoor hij makkelijk uitsmeert. En het fijnste van alles, hij laat totaal geen witte waas achter. Ik gebruik meestal doorzichtige sprays om te voorkomen dat er een witte waas achterblijft, maar de zonnebrandspray van Etos doet dit totaal niet. De Etos zonnebrandspray SPF 30 75ML kost €3,50 wat een mooie prijs is voor een kleine flacon die je makkelijk in je tas meeneemt.

De conclusie, ik ben heel erg tevreden met de Etos zonnebrand spray SPF 30. Ik ga deze zeker ook in de grote flacon kopen. Het enige nadeel wat ik er op dit moment aan kan denken is dan misschien de spraydop maar deze is al verbeterd dus eigenlijk heb ik helemaal niks aan te merken aan deze zonnebrand. Daarnaast is de prijs ook heel mooi, vaak zie je dat de mini’s van 75ml al rond de 5 euro liggen en dan denk ik al snel ik koop wel een grote fles. Dus dat heeft Etos ook erg goed gedaan om de prijs laag te houden.

Naast de spf 30, 75ml, heeft Etos nog veel meer zonneproducten in het assortiment. Er is zonnecreme, invisible spray, hairprotection, lotion bronze, aftersun en nog veel meer. Neem zeker even een kijkje bij het zonnebrand schap als je weer bij Etos bent. Of neem een kijkje op www.etos.nl/eigen-merk/zon

Als laatste wil ik jullie nog wat tips geven die ik mee heb gekregen van mijn opleiding huidtherapie:

  • Smeer altijd voldoende, per smeer beurt heb je minimaal 35ml zonnebrand nodig. Dit klinkt heel veel. Maar bijvoorbeeld een spray is heel dun je hebt dus meer nodig dan je denkt. Denk je dat je voldoende hebt gesprayd, spray dan nog een paar keer extra zodat je zeker weet dat je voldoende hebt gebruikt.
  • Zonnebrand is maximaal 12 maanden houdbaar. Gebruik dus geen zonnebrand die je nog hebt liggen van vorig jaar. De factor is dan al gehalveerd en zal je niet meer goed beschermen. Factor 30 wordt bijvoorbeeld factor 15 wat voor de meeste mensen niet voldoende is.
  • Smeer je nooit in met plantaardige olie. Hierdoor kan je huid heel erg snel en heftig verbranden. We bakken ons vlees in de pan met olie, niet ons lichaam in de zon!
  • De zon is de grootste veroorzaker van huidkanker, houd je plekjes en vlekjes op je huid altijd goed in de gaten. Merk je verschillen meld je dan direct bij de huisarts of dermatoloog!

Wat is jou favoriete zonnebrand product?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *