Wij gaan samenwonen!


Lifestyle, Samenwonen / woensdag, januari 17th, 2018

Hi Allemaal,

We gaan het jaar direct leuk starten met leuk nieuws. Tim en ik hebben besloten om te gaan samenwonen. Dit hebben we al een tijdje besloten, namelijk afgelopen september. Dan zal je je nu wel afvragen, ja maar als het al zolang geleden besloten is waarom wonen jullie nu dan nog niet samen? We willen het rustig aan doen. Eerst even goed sparen voor uitzet en als we een bepaald bedrag bij elkaar hebben gespaard dan gaan we reageren op woningen. Ik wil hier een serie over gaan maken en regelmatig updates geven en onze tips en tricks over voor het eerst samenwonen. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over ons gesprek dat we samen hebben gevoerd over samenwonen en hoe wij het gaan aanpakken.

In september na onze vakantie in Kreta hebben we het samen gehad over samenwonen. Het was een gewoon een leuk gesprekje als waar zou jij willen wonen in een stad of een dorp, waar zou jou eerste woning aan moeten voldoen etc. Zelf sta ik al bijna een jaar ingeschreven bij de woningvereniging bij mij in de buurt. Maar ik wilde nog bij een andere woningverenging ingeschreven staan, aangezien ik toch ook wel hou van een rustig dorp. Het leek me een goed plan om dit samen te gaan doen. Mede door dit gesprek kwam er opeens een heel serieus gesprek. Tim was gestopt met zijn opleiding (hij heeft al een aantal mooie diploma’s) en heeft besloten om te gaan werken. Ik zelf ben nog steeds bezig met mijn opleiding huidtherapie. Maar omdat Tim nu een vast inkomen heeft zal hij eerder financieel klaar zijn om te gaan samenwonen. Hij vroeg mij of ik dit samen met hem wilde doen. Mijn antwoord was natuurlijk ja, maar hij moet er wel rekening mee houden dat ik niet zo veel financieel kan bijdragen als hem zelf. Ik werk natuurlijk wel parttime bij Etos, maar met 12 uur is mijn loonstrook niet mega hoog. Dat begreep hij en daar kunnen we afspraken over maken.

Zo gezegd zo gedaan we zijn de dag erna direct na de woningvereniging gegaan waar we ons graag wilde inschrijven en per 05-09-2017 staan we daar ingeschreven. De eerste stap is gezet. Vanaf nu is het belangrijk om te kijken wat we allemaal nodig gaan hebben en hoeveel dat dan gaat kosten. Dus op naar de Ikea!! Jeej mijn (nu nog) favoriete winkel! Gewoon even inspiratie opdoen en wat het allemaal een beetje kost, en natuurlijk wat we beiden leuk vinden. Gelukkig zit dit direct op een lijn. Wat we precies gaan doen kwa inrichting ga ik in een apart artikel beschrijven. Oké, terug naar de kosten. We hebben alles een beetje bekeken en op een rijtje gezet vervolgens thuis ook na de elektronische apparatuur gekeken en naar de spullen die we al hebben en zijn zo tot de conclusie gekomen dat als we €10,000 euro aan de kant hebben gezet samen dan komen we al een heel eind. We zijn niet van plan om dure designer meubels te gaan kopen. We zijn tevreden met spulletjes van de Ikea. Als we later een huis gaan kopen wil je waarschijnlijk weer veel nieuwe meubels dus dat laten we lekker voor later.

Naast de grote uitzet zoals meubels en dergelijke heb je ook nog de kleine uitzet. Zoals keukengerei, handdoeken, aankleding noem maar op. Deze dingen moet je ook niet vergeten want deze kosten ook een smak geld. Nu hebben we afgesproken omdat ik niet zoveel per maand aan de kant kan zetten ik grotendeels van dit kleingerei bij elkaar ga verzamelen en gewoon beetje bij beetje koop. Ik heb nooit eerder een uitzet gespaard en daar heb ik nu wel van geleerd. Want al bij al ben je makkelijk nog een €500,-/ 750,- kwijt aan de kleine uitzet. Dus mijn eerste tip direct is al, begin op tijd met het sparen voor je uitzet. Met bijvoorbeeld je verjaardag of met kerst kun je veel dingen al op je verlanglijstje zetten. Dit is misschien niet direct leuk als je nog geen plannen hebt om het huis uit te gaan. Maar zodra die plannen er wel zijn ben je opeens heel erg blij dat je dit toch al bij elkaar hebt.

Voor zover even het eerste artikel in de samenwoon reeks. Ik zal regelmatig een update plaatsen als er wat nieuws is te vertellen en tussendoor zal ik mijn tips en tricks delen die ik heb ontdekt. Een artikel met wooninspiratie komt er ook nog aan. Dus van alles en nog wat. Ik kan niet wachten en heb ontzettend veel zin in de komende tijd.

Hebben jullie nog leuke tips voor als je gaat samenwonen of voor het eerst het huis uit gaat? Laat het vooral achter in de reacties!

Xx Rianne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *