Mijn doelen 2018


Personal / vrijdag, januari 12th, 2018

Hi allemaal,

Tijd voor een nieuw jaar en een frisse start zeg ik altijd. Ik vind het altijd leuk om doelen te stellen aan het begin van een jaar. Waar wil ik 31 december 2018 staan? Ik ben steeds bewuster bezig met het behalen van doelen. Daarom leek het me leuk om mijn doelen voor 2018 met jullie te delen.

Back on track met mijn opleiding:
Ik lig een beetje achter mijn opleiding. Dit wil ik aan het einde van 2018 helemaal hebben bijgewerkt zodat ik kan gaan beginnen met afstuderen. Ik ben bezig met de opleiding huidtherapie. Doordat ik een aantal punten miste mocht ik afgelopen jaar geen stage lopen. Ik dacht in eerste instantie oh geen probleem dat doe ik wel even mijn derde jaar en de gemiste punten van het tweede jaar even samen en dan zit ik weer op schema. Dat ging niet zo makkelijk als dat ik dacht. Met als resultaat dat ik nog steeds niet op stage kan. Bummer… daarom heb ik dit jaar besloten een soort tussenjaar te nemen om alles bij te werken. Dus ik ga flink aan de bak!

Leren plannen en structuur Creëren:
Ik ben iemand die structuur nodig heeft en op dit moment ben ik even helemaal de draad kwijt. Ik moet mijn planning meer overzichtelijk houden en ik moet een structuur voor mezelf Creëren. Op dit moment krijg ik bijna niks op een dag afgerond en ben ik veel te snel afgeleid. Om mezelf handvaten te bieden heb ik het boek structuur junkie in spe gekocht van Cynthia van Cynthia.nl . Om verder rust te kunnen krijgen in mijn hoofd wil ik mijn kamer de grootte opruiming geven. Mijn kamer is niet heel groot, en ik heb momenteel veel te veel spullen. Ik ga al mijn spullen uit de kasten trekken en wat ik niet meer nodig heb gaat weg. Ik ben op dit moment ook allemaal dingen voor de uitzet aan het kopen en dat moet ik ook opslaan in mijn nu al veel te volle kamer. Op deze manier wil ik zoveel zorgen dat mijn kamer ook netjes blijft, nu is het super rommelig omdat ik mijn spullen niet kwijt kom. Als ik over een paar maanden een weg heb gevonden in het plannen zal ik hier een artikel over schrijven. Tips zijn altijd welkom, laten we elkaar vooral inspireren in de comments

Wonen in ons eigen huisje:
Hier komt nog een uitgebreid artikel over volgende week maar nu even in het kort. Afgelopen september hebben Tim en ik besloten dat we een plekje voor ons zelf willen hebben. We zijn nu hard aan het sparen om dit werkelijkheid te maken. We hopen dat we rond april mei ons budget bij elkaar hebben en we kunnen starten met reageren op woningen die ons bevallen. Wil je meer weten over ons samenwoon avontuur, volgende week vrijdag komt er een uitgebreid artikel online waar ik alles in vertel wat we tot nu toe hebben besloten.

30 min me time voor ik ga slapen:
Ik merk dat ik soms niet genoeg tijd voor mezelf neem. Tuurlijk zijn er dagen dat ik alleen maar achter de tv hang of naar youtube lig te kijken. Maar dit wil ik niet. Ik wil mezelf voor ik ga slapen even 30 min terugtrekken, mijn telefoon gaat dan uit en aan de lader en hier wil ik dan niet meer op kijken. In deze 30 min wil ik gewoon even een boek lezen of desnoods als ik het perse wil één aflevering van mijn serie kijken, mits ik hier de rest van de dag nog niet naar heb gekeken.

Beter voor mezelf zorgen: 
Doordat mijn 2017 nog een al een zwaar jaar voor me is geweest heb ik niet goed voor mezelf gezorgd. Daarom wil ik mezelf elke maand een nieuwe challenge geven in de trend gezondheid. Aan het einde van 2018 wil ik onder andere, niet meer (door de weeks) series bingen, door de weeks maar 1 glas frisdrank per dag, minimaal 5 kg afvallen, 2x per week sporten, niet langer dan 10 uur uitslapen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Vanaf Februari ga ik mezelf elke week een challenge geven om mijn gezondheid te verbeteren. Er wordt gezegd dat je 21 dagen nodig hebt om ergens een gewoonte van te maken dus dat ga ik zelf onder de loep nemen.

Dit zijn mijn doelen voor 2018. Op 31 december ga ik terugkijken op dit artikel en kijken welke doelen ik heb bereikt. Volgende week vrijdag komt er een artikel online met ons samenwoon verhaal. Wat zijn jou doelen voor 2018?

Xx Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *