Waarom bloggen?


Personal / zondag, juli 9th, 2017

Hi,

Nu ik vaker in mijn omgeving vertel dat ik mijn eigen beauty en lifestyle blog heb, krijg ik steeds meer de vraag “waarom ben je gestart met bloggen”. In dit artikel ga ik deze vraag beantwoorden.

Al sinds mijn 15e ben ik bezig met het volgen van veel (beauty)blogs, wat ik nog steeds dagelijks doe. Mijn grootste droom op die leeftijd was dus ook om mijn eigen blog te starten. Helaas durfde ik deze stap door mijn onzekerheid nooit te zetten. Ik was erg bang wat andere van mij zouden vinden. Ik hield het dus maar bij het volgen van verschillende blogs en ben dus nooit echt zelf gaan bloggen.

Op de basisschool had ik namelijk een behoorlijke leerachterstand. Ik had heel veel moeite met lezen en schrijven. In groep acht had ik nog niet het hoogste avi-niveau dat je kon halen. Begrijpend lezen daar snapte ik helemaal niks van en spelling was het ergste van allemaal. Ik werd daardoor ook erg laag ingeschaald op de middelbare school. Na veel gesprekken hebben we toch besloten om een stapje hoger te gaan dan wat ons advies was. Uit eindelijk heb ik VMBO kader gedaan. Doordat ik wist dat ik moeite had met lezen en schrijven durfde ik de stap dus niet te zetten om te gaan bloggen. Want wat nou als ik een spellingsfout of een grammatica fout zou maken, dan kreeg ik daar vast rotte reacties op. Nu denk ik daar heel anders over. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en dat komt vooral ook door de plek waar ik nu sta. Ik ben van het meisje dat moeite had met lezen en schrijven naar het meisje gegaan die bezig is met een HBO studie gegaan. Als ik HBO verslagen kan maken in correct Nederlands dan kan ik ook bloggen in correct Nederlands. Fouten maken is menselijk en zullen ook zeker gebeuren. En dan zegt iemand daar wat van in de reacties, nou ja dan zal ik diegene bedanken en het foutje aanpassen in het artikel.

Sinds ik weer (ja weer, ik heb hier al eerder gewerkt) bij Etos aan het werk ben is de passie en ïnteresse voor beauty en lifestyle weer helemaal terug mijn hart ingekropen. Wat me opviel was dat veel bekende blogs, denk aan beautygloss en misslipgloss, gingen stoppen met echt over beauty te bloggen. Dit vond ik zo jammer dat ik dacht misschien is het nu wel tijd om een eigen blog te starten. Daarnaast kreeg ik nog een extra duwtje in de rug van Etos, ze zochten namelijk social ambassadors. Ik trok de stoute schoenen aan en had me hiervoor opgegeven, met een positief resultaat. Ik mag producten gaan testen van Etos eigen merk en hierover mijn mening delen via social media, maar vooral onder de Etos medewerkers zodat ze de klanten over deze producten beter kunnen adviseren. Ik vond het jammer als ik mijn reviews alleen maar zou plaatsen op de personeelssite van Etos. Daarom dacht ik het is nu of nooit. Ik ga mijn domeinnaam kopen en aan de slag en ik zie wel waar het schip strand.

Ik zie het bloggen ook als een soort uitlaat klep. Even bezig zijn met het gene wat ik leuk vind, maar vooral lekker mezelf zijn. Ik kan op deze manier ook altijd mijn verhaal kwijt. Als ik een keer iets heb gedaan wat ik super leuk vond kan ik hier over schrijven. Maar ook als er dingen gebeuren die minder leuk zijn. En vinden mensen in mijn omgeving dit gek of raar. Dat mag want iedereen mag zijn mening hebben en dan bezoeken deze mensen mijn site gewoon niet.

Op dit moment ben ik nog een echte guppie op het gebied van bloggen. Alles is nog nieuw voor me dus er zal veel gaan verbeteren in de loop van de tijd. Ik vind het daarom ook alleen maar leuk om van jullie feedback te krijgen bij de reacties of via de mail. Hierdoor kan ik mijn blog alleen maar verbeteren.

Nou dit was mijn verhaal achter het ontstaan van mijn blog. Ik ben heel trots op mezelf dat ik deze stap heb gemaakt. Daarom wil ik ook aan jullie meegeven. Dream dare fly. Durf je dromen achterna te gaan. Vind je iets leuk om te doen? Dan ga het ook doen. Wat maakt het uit als iemand het misschien een gek idee vindt. Het gaat erom dat jij doet wat je leuk vindt, en vooral dat jij later geen spijt kan hebben over iets wat je niet hebt gedaan terwijl je het wel heel graag had willen doen.

Laat in de reacties achter waar jij graag meer over wil lezen op beyourskin.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *